Aurreko astekoarekin jarraituz, Gasteizko
gastronomia bultzatzen dituzten ekintzak lantzeari ekin diogu. Horretarako gaur
egun oso famatu egiten ari diren pintxo-pote rutak gure inguruan topatu ditugu.
Gure eraikina pintxo pote rutaren barne bi modutara sartzea erabaki dugu.
Lehena pintxo pote rutaren tarteko beste geldiune gisa; eta bigarrena, rutari
amaiera emateko gune gisa, non bertan geratzera bultzatuko den, bestelako
erabilerak gauzatzeko.
Pintxo-potearen
erabilera ez da gure eraikinak asetuko duen bakarra. Gure eraikinak,
gastronomian inguruan azaldu daitezkeen erabilera guztiak barneratzea nahi
dugu. Erabilera hauek, hezkuntza bidez, trebaketa bidez eta erakusketa bidez
gauzatuko dira, lehengo astean eskematikoki azaldu genuen bezalaxe.
Horretarako, suertatzea daitezkeen ibilbide mota ezberdinak planteatu ditugu.
Gerora eraikinean ibilbide guzti hauek txertatzea izango delarik gure
helburu.
Aipatu
beharra dago, azken ibilbidearen garrantzia. Lehenengo seiak, bisitariak gauzatuko
duten ibilbide mota ezberdinak dira. Azkena berriz, langileei dagokien
ibilbidea da, eta jakinik gastronomia inguruan ari garela, ezinbestekotzat
jotzen dugu, ibilbide ezkutuak jartzea, nahiz eta erabilera batzuetarako
langileak nonahi ibili ahalko diren.
Ibilbideak,
erabiltzaileak, gune edo espazio ezberdinak eta erabilerak behin banan banan
aztertu ondoren, denen arteko bateratasun bat lortzen saiatu gara. Horretarako,
espazioak non kokatu pentsatzen aritu gara, nahi ditugun ibilbideak gauzatu
ahal izateko eta nahi ditugun erabiltzaileak zein erabilerak bertan eman ahal
izateko.
Horretarako
eraikinak hiru ardatz nagusi izango ditu:
1.
Langile edo zerbitzuen ardatza.
2.
Ikasleen edo hezkuntzaren ardatza.
3.
Bisitarien ardatza.
Hiru
ardatzetatik sarrerak egongo lirateke, baina bisitarien ardatzean kokatuko zen
sarrera nagusia. Hiru ardatz hauek bateratzeko osagaiak izango genituzke. Hauek
gune gorenean kokatuko lirateke, garrantziaren arabera altura ezberdinak
izanik. Alturan kokatzearen arrazoia, hiriaren ikuspuntu panoramikoa izan da.
Hau da, bertatik hiri osoa ikusi ahalko da.
Bestaldetik,
zentru gastronomiko berri honen programa zehazten saiatu gara, azalera
horientatibo batzuk ezartzen.
Bukatzeko, eskema guztien garapena lekura eraman dugu, hasierako ideiak ezarriz.
Nahiz eta
ideia definitiboa ez izan, eskematikoki adierazitako lotura zein ardatz guztiak
bereganatzen saiatu gara. Hurrengo bi argazkietan ikusi daitekeen bezala.
No hay comentarios:
Publicar un comentario